Sklapanje i rasklapanje hidraulične kamionske dizalice je uvek uključivalo određenu dozu rizika. Do sada. Predstavljamo Vam SAF!

Poluautomatsko sklapanje

Uz pomoć SEMI AUTOMATIC FOLDING -SAF funkcije bilo koji rukovaoc može vratiti hidrauličnu kamionsku dizalicu u transportni položaj, veoma lako, bezbedno uz povećanu kontrolu i smanjen rizik za oštećenje dizalice, vozila i mogućih povreda rukovaoca. Rasklapanje i sklapanje dizalice se vrši uz pomoć samo jedne, jedine kontrolne dirke! Nema potrebe za pojedinačnim okretanjem i sklapanjem prve pa druge poluge što je do sada bila praksa.

Saf kontroler

Rukovaoci mogu sklopiti ili rasklopiti kamionsku dizalicu sa mnogo manje napora i rizika čak i u najtežim radnim uslovima. Ovo direktno utuče na povećanje produktivnosti. Zamislite koliko vremena možete da uštedite i ujedno povećate broj ciklusa u toku samo jednog radnog dana uz pomoć ove funkcije !

Saf kontroler na snegu

Senzori ugrađeni na dizalici nadgledaju sve pokrete hidraulične kamionske dizalice što pomaže u zaštiti tela kamionske dizalice, hidraulike na samoj dizalici, zaštiti vozila i što je najvažnije zaštiti rukovaoca kao i ljudi u predmeta u samoj zoni rada dizalice.

SAF obezbeđuje da se pravi pokreti odvijaju unapred utvrđenim što rezultira uštedom vremena rukovaoca i ujedno povećanjem produktivnosti.

SAF znači manje rizika od oštećenja na konstrukciji hidraulične kamionske dizalice kao i manje oštećenja na samoj hidraulici dizalice čime se smanjuje mogućost od nastanka oštećenja na dizalici, eventulanih zastoja u radu, slabeljenja samih performansi dizalica kao i dodatnih isključenja dizalica iz rada zbog neophodnih servisa. Zamislite koliko vas košta jedan dan koji ostajete bez dizalice usled kvara na dizalici koji je nastao kao posledica lošeg rukovanja ! Često takve popravke traju i do 7 dana, zavisno od oštećenja ! Tek tada sami vlasnici hidrauličnih dizalica shvataju pravi značaj pravilne upotrebe i održavanja ! kako bi ste izbegli sve ovo potrebno je odabrati SAF funkciju- koja predstavlja mogucnost poluautomatskog sklapanja i rasklapanja dizalice !

Sa ovom funkcijom i manje iskusniji rukovaoci postaju pravi profesionalci. Ovo dalje znači da postoji velika ušteda u vremenu a samim tim i više obavljenog posla zbog bržeg sklapanja i rasklapanja hidraulične kamionske dizalice.

SAF funkcija je automatski uključena u Crane Tip Control – CTC opciji koja je dostupna u Hi Pro varijanti hidrauličnih kamionskih dizalica. Opširnije o tome možete pogledati ovde:

Pomoć pri kontroli kretanja kamionske dizalice – CTC (crane tip control)

Dostupno i odvojeno!

SAF funkcija je takođe dostupna za dodavanje i na X type varijantama hidrauličnih kamionskih dizalica .

Za više informacija možete kontaktirati jedinog ovlašćenog dilera za HIAB kamionske dizalice na teritoriji Republike Srbije – Tehnika hidraulike st d.o.o.