Hiab dizalica

„Tradicija je kontinuitet – povezati danas ono što je bilo juče sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari, vizija, snaga i kvalitet da stvoriš nešto dobro u vremenu u kome živiš i koje dolazi.”
— Branko Kukić

Upravo ova izreka najbolje opisuje preduzeće Tehnika hidraulike st doo koje je osnovano još davne 1992. godine sa ciljem da upotpuni jednu veliku prazninu kada je reč o hidrauličnim uređajima i komponentama. Još tada je veoma mladom ali ambicionom direktoru i vizionaru Saši Trajković postalo jasno da su kvalitet i znanje dve ključne osnove za razvoj preduzeća .

Osluškujući potrebe tržišta preduzeće Tehnika hidraulike st doo ubrzo postaje ekskluzivni ovlašćeni zastupnik CARGOTEC grupe koja se prepoznaje po svojim brednovima 

  • Hiab – hidraulične kamionske dizalice za manipulaciju teretom
  • Multilift – hidraulični navlakači kontejnera 
  • Jonsered – hidraulične dizalice za reciklažu
  • Loglift – šumske hidraulične dizalice 
  • Moffet- prenosni viljuškari 
  • Zepro- kamionske podizne rampe 

Danas 28.godina kasnije, ne samo u našem lepom belom gradu već duž cele Srbije, možemo videti koliko veliki uticaj na izgled, funkionisanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti imaju naše hidraučilne nadgradnje .

Jedan od mnogobrojnih primera toga je i vest objasvljena 23.09.2020. godine da je Beograd dobio prve palme koje su zasađene na Kalemegdanu ispre paviljona Cveta Zuzurić uz pomoć Hiab dizalice sa dodatnim alatima. Hiab je upravo i nastao davne 1944. godine u jednoj od mnogobrojnih šuma u Švedskoj i od tada postao prepoznatljiv kao svetski lider kada je reč o manipulaciji teretom. 

Pogledajte slike sa terena , izvor N1 televizija. 

Postavljanje palmi ka Kalemegdanu uz pomoć Hiab dizalice